Vibeke Hartkorn

Vibeke Hartkorn Ejer, Journalist, coach og kommunikationsspecialist, Vibeke Hartkorn Kommunikation

Vibeke Hartkorn er journalist, coach og kommunikationsspecialist og ejer af Vibeke Hartkorn Kommunikation siden 2007.

Efter 16 år som journalist og redaktør med ansvar for personale, budgetter og koncepter i mediebranchen, senest som prisbelønnet nyhedsvært på Tv Avisen, har Vibeke Hartkorn videreudviklet sine kommunikationskompetencer som coach med fokus på individuel coaching og coaching af teams og trænet hos en af verdens førende kommunikationseksperter i USA. Desuden for at forstå den forretningsmæssige og økonomiske strategi hos sine kunder også taget en bestyrelses uddannelse med fokus på forretningsudvikling, ledelse og strategi.

Underviser i kommunikation på universiteter. Udpeget som repræsentant for erhvervslivet til Aftagerpanelet (lovpligtigt advisoryboard) for Roskilde Universitets ”Institut for Kommunikation, Virksomhed og Informationsteknologier.” I advisoryboard for Strategihuset, en social rådgivningsvirksomhed, der arbejder i spændingsfeltet mellem offentlige institutioner og civile organisationer. Forfatter til de to Gyldendal Business bøger ”Powerqvinder” og ”Powermænd.” Udgiver i 2013 bog om at kommunikere på forskellige ledelsestrin.

Vibeke Hartkorn er datter af en dansk hospitalslaborant og en nigeriansk landbrugsstuderende, som senere blev en succesfuld forretningsmand i sit hjemland og importerede danske fødevareprodukter.
Vibeke er født og opvokset i Aalborg i en meget kulturelt og historisk interesseret familie, hvor det var en pligt at udvikle sit talent, og en livsstil at hjælpe andre. Det betød, at Vibeke fra helt lille pige deltog i sine bedsteforældres omfattende lokale humanitære arbejde, og det er derfor en helt naturlig følge, at Vibeke i dag varetager en række frivillige ambassadørskaber for danske og internationale hjælpeorganisationer som Dansk Folkehjælp, MS Action Aid, Eccowalkathon etc.

Vibeke Hartkorn er uddannet tv journalist, og efter etableringen af egen kommunikationsrådgivning i 2007 også trænet indenfor professionelt bestyrelsesarbejde, coaching og trænet i USA indenfor kommunikations- og dialogteknikker. Har de seneste 7 år undervist på private leder- og bestyrelsesuddannelser og på universiteter i kommunikation.
Professionel bestyrelseskandidat og medlem af private og statslige advisoryboards samt optaget i flere executive business netværk.

Vibeke Hartkorns erhvervskarriere i mediebranchen varede i 16 år som tv tilrettelægger og redaktør i mellemlederpositioner med ansvar for personale, budgetter, koncepter og nyhedsjournalist: senest som prisbelønnet nyhedsvært på DR´s TV Avisen (2001-2007).

Efter arbejdet med en dokumentarserie om de største familieejede danske virksomheder, og som interviewer af mange visionære erhvervsfolk, besluttede Vibeke sig for, at det ville være mere inspirerende at være med til at udvikle danske virksomheder, end at fortsætte i den stramt definerede rolle som nyhedsvært. Den endelige beslutning blev taget i 2006 efter arbejdet med bogen Powerqvinder, som viste hvor vigtigt det er at have mod til at gå efter sine drømme.

Siden 2007 har Vibeke Hartkorn arbejdet som selvstændig strategisk rådgiver og kommunikationstræner, og har siden skabt resultater og inspiration for både små og store danske og nordiske virksomheder og store internationale brands, enten som coach for ledere, strategisk forretningsudvikler, workshop-træner for medarbejdergrupper, som ordstyrer på konferencer eller som foredragsholder og motivational speaker.

Privat er Vibeke gift med Anders Ibsen, tidligere officer i de danske specialtropper, nu chef for Nordeas ledelsesudvikling. Parret bor i København, og bruger fritiden på at rejse rundt i verden også for at efteruddanne sig, læse business bøger, dyrke motion og være i pagt med naturen i familiens nordsvenske fjeldhytte. Vibeke er desuden en gourmet interesseret amatørkok, hvilket gav en andenplads i finalen af tv dysten “4-stjerners middag” i 2010.
Vibeke Hartkorn-01