Gæstebilletter: Velkommen til LO-formand Lizette Risgaard

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 04/03/2019
16:30 - 19:30

Lokation
AL² Arbejdernes Landsbank

Kategori


Lizette Risgaard er født og opvokset på Nørrebro og har arbejdet sig op i fagbevægelsen. Mød den første kvindelige formand for LO i eksklusivt interview og debat om kvinder og magt med Vibeke Hartkorn hos AL2.

Lizette Risgaard brød med mændenes monopol, da hun blev valgt som Danmarks første kvindelige LO-formand. Det faktum, at hun er den første kvinde på posten, er imidlertid ikke noget, som har fyldt meget for Lizette personligt, skønt hun vedkender, at det for mange har betydning.

– Jeg har haft et større fokus på, hvordan jeg og de, som støtter mig, kan forandre fagbevægelsen. Det med kønnet spiller ikke så stor en rolle for mig. Når vi taler ligestilling, synes jeg, det vigtigste er, at vi ikke tænker i et ”dem og os”, men i, at vi mænd og kvinder har en fælles sag.

Og der er bestemt stadig noget at kæmpe for, mener Lizette. For selv om der i dag mange steder er f.eks. ligeløn for det samme arbejde, så er der fortsat også mange steder, hvor der ikke er.

Det er ikke i orden. Hvilken mand vil f.eks. acceptere, at hans mor får mindre i løn end ham, hun står og arbejder ved siden af? Det handler om rimelighed og retfærdighed. Dermed ikke sagt, at der ikke er ting, kvinder kan være bedre til end mænd og omvendt. For det er der jo, så hvorfor ikke hjælpe hinanden med at sørge for, at alle kompetencer er til stede og bliver brugt. Arbejdspladser fungerer meget bedre, når der er mangfoldighed, både når det gælder køn, alder og etnicitet.

Det går Lizette meget op i, ret og rimelighed, og at der skal være plads til alle. Hun tror fast på, at vi kan gøre det bedre i fællesskab. (Frit citeret fra interview, Femina, januar 2018).

Men hvordan synes Lizette vi skal gribe det an, så begge køn bliver tilgodeset? 

Vi mødes fra kl. 16.30 i AL2, det inspirerende “laboratorium” som projektdirektør i Arbejdernes Landsbank Charlotte Skovgaard står i spidsen for. Detaljeret program er under udarbejdelse.

Mødet starter kl. 17.00 og forventes afsluttet omkring kl. 19.30.

Der udbydes et begrænset antal gæstebilletter til medlemmer af Mandag Morgen Businesskvinder til dette arrangement.

Bedste hilsner
Mandag Morgen Businesskvinder

Charlotte Skovgaard og Eva


Lizette Risgaard er en dansk fagforeningsleder. Hun blev næstformand for LO i 2007 og stillede op til formandsposten efter Harald Børsting i 2015, hvor hun blev valgt på LO’s kongres den 27. oktober 2015 med 312 stemmer mod 87. Hun er oprindeligt uddannet kontorassistent og har en mastergrad i offentlig administration. Fagligt arbejde har udgjort hovedparten af hendes arbejdsliv, og hun har langsomt arbejdet sig op gennem rækkerne til posten som den første kvindelige formand for LO nogensinde. Lizette Risgaard gik i spidsen for dansk fagbevægelse mod lavprisflyselskabet Ryanair, og fik rettens ord for, at danske løn- og arbejdsvilkår skal overholdes i Danmark. Hun sidder i regeringens Disruptionråd og er medlem af Supervisory Board i ATP, Lønmodtagernes Garantifond og Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Endelig er hun Director og medlem af Arbejdernes Landsbanks Advisory Board.


Vibeke Hartkorn er datter af en dansk hospitalslaborant og en nigeriansk landbrugsstuderende, som senere blev en succesfuld forretningsmand i sit hjemland og importerede danske fødevareprodukter.

Vibeke er født og opvokset i Aalborg i en meget kulturelt og historisk interesseret familie, hvor det var en pligt at udvikle sit talent, og en livsstil at hjælpe andre. Det betød, at Vibeke fra helt lille pige deltog i sine bedsteforældres omfattende lokale humanitære arbejde, og det er derfor en helt naturlig følge, at Vibeke i dag varetager en række frivillige ambassadørskaber for danske og internationale hjælpeorganisationer som Dansk Folkehjælp, MS Action Aid, Eccowalkathon etc.

Vibeke Hartkorn er uddannet tv journalist, og efter etableringen af egen kommunikationsrådgivning i 2007 også trænet indenfor professionelt bestyrelsesarbejde, coaching og trænet i USA indenfor kommunikations- og dialogteknikker. Har de seneste 7 år undervist på private leder- og bestyrelsesuddannelser og på universiteter i kommunikation. Professionel bestyrelseskandidat og medlem af private og statslige advisoryboards samt optaget i flere executive business netværk.

Vibeke Hartkorns erhvervskarriere i mediebranchen varede i 16 år som tv tilrettelægger og redaktør i mellemlederpositioner med ansvar for personale, budgetter, koncepter og nyhedsjournalist: senest som prisbelønnet nyhedsvært på DR´s TV Avisen (2001-2007). Efter arbejdet med en dokumentarserie om de største familieejede danske virksomheder, og som interviewer af mange visionære erhvervsfolk, besluttede Vibeke sig for, at det ville være mere inspirerende at være med til at udvikle danske virksomheder, end at fortsætte i den stramt definerede rolle som nyhedsvært. Den endelige beslutning blev taget i 2006 efter arbejdet med bogen Powerqvinder, som viste hvor vigtigt det er at have mod til at gå efter sine drømme.

Siden 2007 har Vibeke Hartkorn arbejdet som selvstændig strategisk rådgiver og kommunikationstræner, og har siden skabt resultater og inspiration for både små og store danske og nordiske virksomheder og store internationale brands, enten som coach for ledere, strategisk forretningsudvikler, workshop-træner for medarbejdergrupper, som ordstyrer på konferencer eller som foredragsholder og motivational speaker.

Privat er Vibeke gift med Anders Ibsen, tidligere officer i de danske specialtropper, nu chef for Nordeas ledelsesudvikling. Parret bor i København, og bruger fritiden på at rejse rundt i verden også for at efteruddanne sig, læse business bøger, dyrke motion og være i pagt med naturen i familiens nordsvenske fjeldhytte. Vibeke er desuden en gourmet interesseret amatørkok, hvilket gav en andenplads i finalen af tv dysten “4-stjerners middag” i 2010.

Bookings

Denne event er fuldt booket.

Jeg har desværre ikke mulighed for at deltage.