Kvinder på Toppen: Hvem skal vi stemme på til Folketingsvalget?

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 20/02/2019
13:30 - 15:30

Lokation
Deloitte

Kategori


I forventning om, at Folketingsvalget udskrives til marts 2019 er det en stor fornøjelse at kunne invitere til valgmøde, hvor vi forhåbentligt kan blive klogere på, hvem der repræsenterer os bedst i den nye regering. 

Sofie Carsten Nielsen, næstgruppeformand og ligestillingsordfører (R) hoster valgmødet hos Deloitte, der faciliteres af Lisbeth Knudsen, tværgående chefredaktør på Mandag Morgen.

Tidl. Ligestillingsminister og gruppeformand Karen Ellemann (V) deltager i en konkret debat om, hvordan vi sikrer aktivering af de kvindelige potentialer og bidrag til såvel virksomhedernes som samfundets bundlinie med Sofie Carsten Nielsen (R)Mette Reissmann (S), Laura Lindahl (LA), Liselott Blixt (DF) og Trine Torp (SF).

PROGRAM 

13:00-13:30 Ankomst og registrering

13:30-13:35 Velkommen ved Camilla Kruse, National Talent Leader, Deloitte 

13:35-13:40 Velkommen ved Lisbeth Knudsen, chefredaktør Mandag Morgen/Altinget

13:45 Præsentation af panelet og fem min oplæg af Sofie Carsten Nielsen (R)Mette Reissmann (S)Laura Lindahl (LA)Liselott Blixt (DF) og Trine Torp (SF)

14:10 Paneldebat faciliteret af Lisbeth Knudsen – med mulighed for spørgsmål fra salen

14:30 5 min oplæg af Karen Ellemann (V)

14:35 Fortsat paneldebat

15:25 Er vi blevet klogere? Hvem ved hvor krydset skal sættes? Opsummering med Lisbeth Knudsen

15:30 Afslutning og networking.

Så er vi forhåbentligt blevet meget klogere og ultimativt ved vi, hvor vi skal sætte vores næste store kryds!

TILMELDING

Der er gratis adgang for Mandag Morgen Businesskvinder til dette arrangement – og et begrænset antal gæstebilletter efter først-til-mølle.

Tilmelding er lukket.

Bedste hilsner
Mandag Morgen Businesskvinder

Lisbeth Knudsen og Eva Riedel


Sofie Carsten Nielsen (født 24. maj 1975 i Birkerød) er forhenværende uddannelses- og forskningsminister. Hun er uddannet cand.scient.pol., næstgruppeformand og medlem af Folketinget for Det Radikale Venstre i Gentoftekredsen. Hun studerende til cand.scient.pol. på Københavns Universitet fra 1995 til 2002. Mellem 2000 og 2001 studerende hun til en master i europæisk politik og administration på Europakollegiet i Brugge, Belgien.

Efter sin uddannelse var Sofie Carsten Nielsen politisk konsulent i Europa-Parlamentet fra 2002 til 2004 og derefter souschef i Ligestillingsministeriet fra 2004 til 2009. Fra 2010 og frem til sit valg til Folketinget ved Folketingsvalget 2011 var hun politisk chef i ingeniørforeningen Ingeniørforeningen i Danmark (IDA).

 


Eva Kjer Hansen (født 22. august 1964 og opvokset i Hellevad) er en dansk politiker fra Venstre, medlem af Folketinget og nuværende minister for fiskeri og ligestilling og nordisk samarbejde.

Hun blev indvalgt i Folketinget første gang i 1990. I perioden 1994-1999 var hun samtidig indvalgt i Europa-Parlamentet, hvor hun var næstformand i Det Europæiske Liberaldemokratiske Parti. Som europaparlamentsmedlem var Eva Kjer Hansen medlem af Budget- og Budgetkontroludvalget og medlem af Det Særlige Undersøgelsesudvalg vedrørende Transittransporter.

Efter folketingsvalget i 2001 blev Eva Kjer Hansen Venstres socialordfører, og den 2. august 2004 blev hun udnævnt til socialminister og minister for ligestilling i regeringen Anders Fogh Rasmussen I i forbindelse med en mindre regeringsomdannelse.

Eva Kjer Hansen fortsatte som social- og ligestillingsminister i regeringen Anders Fogh Rasmussen og ved dannelsen af regeringen Anders Fogh Rasmussen 23. november 2007 blev hun udnævnt til minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, en post, hun fortsatte på også i begyndelsen af regeringen Lars Løkke Rasmussen, men ved en større ministerrokade den 23. februar 2010 blev hun afsat som minister, hvorefter hun overtog posten som formand for Det Udenrigspolitiske Nævn og næstformandskabet i Europaudvalget. Som minister for fødevarer, landbrug og fiskeri støttede Eva Kjer Hansen bl.a. en ophævelse af braklægningsordningen i 2007, argumenterede for at mindske EU’s landbrugsstøtte og gennemførte en ny økologilov.

Da der i juni 2015 igen skulle dannes en borgerlig regering, blev Kjer Hansen endnu engang hentet ind som miljø- og fødevareminister, men hun måtte forlade posten igen allerede i februar 2016, efter at støttepartiet Konservative Folkeparti mistede tilliden til hende i forbindelse med arbejdet med at udarbejde en ny landbrugspakke. Dette udløste en mindre regeringskrise, og Kjer Hansen måtte vige pladsen til fordel for Esben Lunde Larsen.

Tilliden var dog genoprettet, da Eva Kjer Hansen 2. maj 2018 igen blev udnævnt til minister, denne gang for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde.


Mette Reissmann (født 4. oktober 1963 i Esbjerg) er en dansk erhvervsjurist, tv-vært og politiker, der fra 2010 er medlem af Københavns Borgerrepræsentation, valgt for Socialdemokraterne.

Reissmann blev samfundssproglig student student fra Esbjerg Statsskole i 1982 og cand.merc.jur. i afsætningsøkonomi, EU-ret og komparativ kontraktret fra Handelshøjskolen i København i 1989.

Hun har bl.a. arbejdet som økonomisk konsulent og fuldmægtig i Hafnia (1989-1992), som juridisk konsulent ved Lokale Pengeinstitutter 1992-1995 og som jurist ved Forbrugerrådet fra 1995 til 2000. I 2001 blev hun chefkonsulent i Forbrugerstyrelsen, og i 2004 direktør for Forbruger Europa. Hun blev juridisk rådgiver hos GE Money Bank i 2005, hvor hun arbejdede frem til 2007. men har siden 2000 været selvstændig med egen konsulentvirksomhed, der rådgiver om virksomheders sociale ansvar. Hun har tidligere været ekstern lektor i jura på Copenhagen Business School i perioden fra 1992 til 2011.

Mette Reismann har tidligere været medlem af Realkreditankenævnet, Patientskadeankenævnet, Forbrugerklagenævnet og Pengeinstitutankenævnet. Hun er desuden været klummeskribent i Penge & Privatøkonomi. Hun skriver i Ekstra Bladet hver lørdag om Vagthunden – forbrugerrettigheder. Hun er medlem af Trygfondens Repræsentantskab siden 2010.
Hun er endvidere kendt flere sæsoner at have været vært på TV3-programmet Luksusfælden.


Trine Schøning Torp (født 18. februar 1970[2]) er en dansk politiker og medlem af Folketinget for SF.

Torp er uddannet cand.psyk i 2000 fra Københavns Universitet og ansat som lektor på Professionshøjskolen Metropol, Institut for Samfundsfaglig og Pædagogisk Efter- og videreuddannelse. Hun har tidligere arbejdet otte år som psykolog med udsatte børn, unge og familier i bl.a. tidligere Karlebo Kommune og Hundested Kommune. Hun er siden 2015 medlem af Folketinget for SF.

Ved folketingsvalget 2015 opnåede hun 2.494 personlige stemmer, hvilket var nok til et tillægsmandat i Nordsjællands Storkreds. Hun har været indvalgt i byrådet i Halsnæs Kommune fra 2009 -2015.


Laura Lindahl (født 9. juli 1983) er en dansk politiker og medlem af Folketinget (valgt i 2015) samt rådmand og formand for Børneudvalget i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg (valgt i 2013) for Liberal Alliance. Hun opvoksede i Køge. Hun har studeret erhvervsøkonomi og filosofi (cand.merc.(fil)) på Copenhagen Business School fra 2006 til 2011. Derudover har hun en HD i Marketing Management på CBS.

Fra 2009 til 2013 arbejdede hun på TV2 og TV2 SPORT. Fra 2013 frem til folketingsvalget i 2015 arbejdede hun med kommercielle sportsrettigheder i Dansk Boldspil-Union (DBU).

 


Liselott Blixt (født 22. februar 1965 i Lund, Sverige er social- og sundhedsassistent og siden 13. november 2007 medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti i Faxekredsen (Sjællands Storkreds).

Liselott Blixt er uddannet buntmager fra Lollands Buntmageri i 1986, har arbejdet som hjemmehjælper fra 1989 og blev i 2002 uddannet social- og sundhedsassistent fra Greve Social- og Sundhedsskole.

Blixt blev valgt til byrådet i Greve i 2001. Hun har desuden været næstformand for Dansk Folkepartis lokalforening i Greve. I 2007 blev hun valgt som folketingskandidat i Faxekredsen.
I Folketinget er Liselott Blixt medlem af Miljø- og Planlægningsudvalget og Sundhedsudvalget, mens hun er stedfortræder i Socialudvalget. Hun er Dansk Folkepartis sundhedsordfører og psykiatriordfører.


Lisbeth Knudsen har tilbragt godt 40 år i mediebranchen og har beskæftiget sig med medier og journalistik inden for både print, radio, tv og digitale platforme. De fleste af de 40 år som leder på forskellige niveauer og aktiv i forskellige bestyrelser og organisationssammenhænge. Hele karrieren igennem har hun kombineret erfaring med både den forretningsmæssige side og den redaktionelle side. Journalistisk udvikling, nye fortælleformer, digital transformation, disruptive innovation og de nye teknologiers indflydelse på mediebranchen er en rød tråd i hendes virke, lige som nye forretningsmodeller, ledelse, politik og samfund altid har været det.

Lisbeth Knudsen tiltrådte pr. 1. december 2015 som direktør og chefredaktør for Mandag Morgen Danmark og som ansvarlig for både redaktionelle aktiviteter og mange andre opgaver med kommerciel udvikling, projekter, analyser, konferencer m.v., som foregår i Mandag Morgen regi.

Pr. 1. januar 2016 er Lisbeth Knudsen blevet udnævnt til bestyrelsesformand for Det Kongelige Teater og hun har i 10 år været bestyrelsesformand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun er desuden adjungeret professor på CBS.

Skriver kommentarer og debatindlæg flere steder – bl.a. på Altinget.dk. Hun er desuden medlem af bestyrelsen for start-up virksomheden Service Lovers og medlem af Illum Fondets bestyrelse.

Lisbeth Knudsen er tidligere ansv. chefredaktør for Berlingske og koncernchef (CEO) for Berlingske Media igennem 8 år til september 2015. Før det var hun nyhedsdirektør i DR i 8 år og før det igen i godt 8 år adm. dir. for A/S A-pressen og chefredaktør for Aktuelt. Hun blev uddannet journalist fra 1975 og startede sin karriere på Berlingske som politisk reporter, senere chef for den politiske redaktion, erhvervsredaktør, søndagsredaktør og medlem af chefredaktionen frem til 1990.

Bookings

Tilmeldinger er lukket til denne event.

Jeg har desværre ikke mulighed for at deltage.